U

Jurnalul alimentar – un instrument indispensabil

de | dec. 4, 2020 | Nutriție și sănătate

Acasa » Nutriție și sănătate » Jurnalul alimentar – un instrument indispensabil

In orice situație care presupune o analiză nutrițională zilnică, foarte atentă, Jurnalul alimentar este cel mai important instrument. Iar daca vorbim despre diete de slabit, acesta devine OBLIGATORIU.

Jurnalul alimentar corect completat ne oferă toate informațiile pe care le pierdem din vedere atunci când ne gândim la ce am mâncat azi, când și mai ales cât am mâncat de-a lungul întregii zile.

Jurnalul alimentar trebuie să fie simplu de completat și să îl avem permanent la îndemână pentu a nota tot ce introducem în gură. Dacă îl completăm la sfârșitul zilei este foarte posibil să omitem anumite ‘ciuguleli‘ nevinovate responsabile de insuccesul eforturilor noastre de a slăbi. 

Nu introduceti nimic in gura fara sa notati imediat in jurnal. 

Fiti sinceri! Nu trișați nici la notarea cantităților de mâncare consumate! Chiar dacă mâncăm ce trebuie dar în cantități prea mari tot nu vom reuși în demersul nostru. Acesta este primul pas spre reușită. 

Jurnalul alimentar este bine sa fie întocmit săptămânal, să cuprindă toate zilele săptămânii (inclusiv sâmbătă și duminică) și toate mesele și gustările.

În momentul în care mergeți la cabinetul nutriționistului luați cu voi Jurnalul completat corect.  Pe baza celor notate în el se pot face ajustări de dieta care să fie eficiente, ușor de urmat și pe care ulterior să le transformați în stil de viață.

In concluzie: 

Fie că vorbim de o dieta de recuperare după o boală, de un regim în timpul unui tratament sau de dietă de slăbit, Jurnalul Alimentar este unealta perfectă care vă ajută să reușiți.

Health coach Maria Martac

Biolog, consultant în nutriție, health coach și antreprenor.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Citește și