U

Top 5 alimente care stimulează creierul pentru examene

de | iun. 22, 2023 | Minte și suflet, Nutriție și sănătate

Acasa » Nutriție și sănătate » Top 5 alimente care stimulează creierul pentru examene

Pentru că este perioada examenelor, mai multe mămici mă întreabă ce să le ofere copiilor să mănânce cu predilecție pentru un randament optim. Mai jos aveti top 5 alimente care stimulează creierul pentru examene, pentru a vă alimenta în mod corespunzător creierul. Creierul este 60% grăsime și are nevoie de o dieta potrivită care să cuprindă atât  carbohidrați cât și grăsimi potrivite. Un creier de  adult cântărește, în medie, 2% din greutatea corporală totală și folosește aproximativ 25% sau mai mult din energia alimentară.

Mai presus de toate celelalte organe, alimentele afectează cel mai mult creierul – atât în bine cât și în rău – așa că este esențial să alegeți alimentele care susțin sănătatea optimă a creierului. Am întocmit o listă cu primele cinci alimente care stimulează creierul pe care să le includă în obiceiurile tale alimentare sănătoase.

1. Pește

Creierul copilului tău consumă mai mult omega-3 decât orice alt organ din corpul său. Moleculele Omega-3 sunt blocurile nutriționale ale creierului. Ele produc mielina, teaca grasa care înconjoara celula nervoasa, care ajuta la transmiterea accelerată a  impulsurilor nervoase si care îl ajuta să gândescă mai repede. Peștele este o sursă excelentă de omega-3.

2. Fructele de pădure

Afinele și murele au un nivel ridicat de antioxidanți, care mențin sănătoasă bariera hematoencefalică. Afinele au fost legate de îmbunătățirea memoriei și de inversarea unor modificări degenerative observate adesea cu îmbătrânirea țesutului nervos.

3. Legumele cu frunze verzi

Similar cu fructele de pădure, legumele verzi precum salata, spanacul, verdeața și sparanghelul sunt bogate în acid folic (foalat), un nutrient pentru menținerea funcției neurotransmițătorilor. Alte surse excelente sunt lintea, fasolea, avocado, năutul și anghinarea.

4. Carbohidrați inteligenti

Creierul tău și al copilului tău este un mare consumator de carbohidrați potriviți pentru a funcționa. Spre deosebire de alte organe din corp, creierul nu stochează glucoză astfel, el are nevoie de o aprovizionare constantă. După cum bine știm, acesta folosește doar glucoză ca și combustibil, nu proteine sau grăsimi similar altor organe. Asta înseamnă că are nevoie de o aprovizionare constantă și echilibrată cu carbohidrați potriviți pentru a funcționa optim. Oferă-i prioritar alimentele integrale, cum ar fi fructele și legumele, și mai rar spre deloc carbohidrați ambalați și procesați, cum ar fi biscuiți, ciocolată cu puțină cacao, dulciuri sau prăjituri!

5. Nuci + Seminte

Nucile și semințele de in măcinate sunt o sursă excelentă de omega-3 și ar trebui incluse în orice dietă sănătoasă pentru creier. Nucile crude sunt unul dintre alimentele cele mai bogate în nutrienți pe care îi puteți oferi copilului dvs. Sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamina E, calciu și multe alte vitamine și minerale.

Referintă: „Prime-Time Health: Un plan dovedit științific pentru a te simți tânăr și a trăi mai mult”, William Sears, MD cu Martha Sears, RN

Health coach Maria Martac

Biolog, consultant în nutriție, health coach și antreprenor.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Citește și