U

Consilierea stilului de viață

Programul „Alege să te simți bine”

Se aplică acasă, la birou, în concediu sau de sărbători!
„Educația copiilor începe cu educația părinților.” (Robert Doman Jr.)

De ce am devenit Health Coach?

Pentru că sunt o gurmandă trecută de prima tinerețe care nu își refuză o gustare cu brânză maturată stropită cu un pahar de vin aromat și nici puțină ciocolată neagră, pentru bună dispoziție.

Pentru că sunt o persoană care experimentează pofte culinare, dar care știe foarte bine că mâncatul trebuie să fie conștient și corect, astfel încât să te simți bine după masă și să nu regreți prea des alegerile făcute.

Pentru că sunt o ființa empatică, relativ răbdătoare, dar cu o doză crescută de umor, care știe să transmită încredere tuturor celor care își doresc într-adevăr schimbarea.

Schimbarea în relația individului cu obiceiurile sale este ușoară și frumoasă DOAR dacă acesta își setează obiectivele, le poartă permanent în gândul său (imagini mentale) și este dispus să își folosească puterea interioară pentru atingerea acestora.

Maria Martac - health coach
Despre Maria Martac_ health coach

Ce fac eu?

 • Furnizez la cerere informația științifică necesară, pentru ca tu să reușești să înțelegi cum funcționează organismul uman;
 • Te ajut să-ti realizezi propriile obiective legate de sănătate, și sa obții starea de bine pe care ți-o dorești;
 • Te susțin în mobilizarea propriilor resurse interioare și exterioare, dar și în dezvoltarea strategiilor personale, cu scopul de a face schimbări de comportament și stil de viață, durabile in timp;
 • Propun planuri și recomandări alimentare customizate (particularizate) pe baza principiilor corecte de sănătate. Te ajut să întelegi ca planificarea meselor salvează timp, buget și, evident, sănătatea;
 • Ofer soluții nutriționale rationale și eficiente, care urmăresc procesele fiziologice și biochimice ale organismului și care nu-l agresează prin înfometare sau restricții severe;
 • Te pot ajuta să îți stăpânești poftele, să  înveți să îți satisfaci dorințele culinare cu moderație și te încurajez să ai controlul porțiilor de mâncare;
 • Te pot indruma cum să îți organizezi frigiderul și cămara după principii sănătoase, adaptate nevoilor familiei tale;
 • Te invaț să descifrezi etichetele produselor, lista de ingrediente și tabelul nutrițional al acestora;
 • Te pot consilia cum să fii eficient, atât în ceea ce privește bugetul, cât și cu timpul tău, prin realizarea listelor de cumpărături inteligente si a planificarii meselor;
 • Te invaț să îți cunoști mai îndeaproape sistemul hormonal și să îți recunoști emoțiile în scopul gestionării lor
 • Ofer consiliere nutrițională (nu medicală) pentru diete speciale (în cazul alergiilor si intoleranțelor alimentare).

  Ce nu fac?

  • Nu pun diagnostice și nu tratez boli!
  • Nu propun și nu încurajez dietele de detoxifiere și de slăbit “minune”!
  • Nu recomand suplimente de slăbit!
  • Nu dețin bagheta magică!
  • Nu ofer iluzii!

  Care este diferența dintre mine și alții?

  Nu scriu rețete de mâncare precum rețetele de medicamente. Te însoțesc pe drumul schimbării încă de la început. Te ajut să îl proiectezi, să îți stabilești repere pentru tot parcursul lui ulterior și te susțin în cazul în care ți-ai pierdut încrederea. Îți împărtășesc faptul că nu este un drum ușor, dar, dacă ai disciplină și dorință, dacă după orice abatere te întorci la scopul propus, vei reuși!

  Dacă alegi să te simți bine, te voi ajuta să găsești pietre de temelie în ceea ce privește atitudinea pozitivă, nutriția ratională, relaxarea binemeritată, hidratarea eficientă, somnul linistit, mișcarea binefăcătoare, socializarea indispensabilă si multe altele despre care ai uitat in caruselul vieții de zi cu zi. Te ajut să conștientizezi starea de bine oferită de familie, de reușitele personale, de prieteni (puțini, dar buni), de un animal de companie, de o carte sau un film bun, de o călătorie scurtă, dar intensă, de un dar oferit, de o îmbrățișare sau o încurajare primită.

  Sunt diferită pentru că îmi recunosc slăbiciunile, pentru că sunt om și greșesc uneori în luarea deciziilor, în irosirea timpului sau în prinsul “ocaziei”, dar păstrez direcția și știu că dacă sunt sănătoasă și înconjurată de familie, am puterea să reușesc in orice îmi doresc.

  Ce programe îți propun?

  Scopul programelor și atelierelor mele este acela de a împărtăși principiile despre ceea ce presupune o dietă echilibrată, de a oferi un set de informații de bază valabile în orice etapă a vieții,  dar și motivația pentru a face o schimbare și a o menține pe termen lung.

  Consiliere personalizată (1 la 1)

  Consiliere de grup (workshop)

  Consiliere corporate

  Persoane cu restricții alimentare

  Cupluri
  Parinți și copii

  Școli

  Grădinițe
  Persoane cu interese similare

  Persoane cu carieră

  Persoane ocupate
  sau cu stil de viață sedentar

  Programele individuale și de grup, precum și workshop-ul „Alege să te simți bine” se adresează persoanelor care simt că a sosit timpul pentru o schimbare în ceea ce privește obiceiurile lor, dar nu știu exact cum să înceapă.

  Abundența de sfaturi din online si de la TV pot bulversa publicul. Odată ce devii interesat de diete și nutriție, poți să fii dezarmat de prea multe informații, adesea contradictorii, și poți renunța înainte de a începe.

  Detalii despre toate programele pe care le ofer le poți găsi aici.

  Ai întrebări? Dorești să afli informații suplimentare? Te-ai hotărât să lucrăm împreună?

  Maria Martac - health coach_contact