U

Bună, sunt Maria Martac!

Biolog, profesor, consultant în nutriție, health coach.

Fiecare dintre aceste profesii sunt, de fapt, etape din viața mea, în care am acumulat cunoștințe, experiențe și foarte multă empatie în relația cu copiii și persoanele adulte. Dar, înainte de toate, soție de taur iubitor, mamă de două fete minunate și co-posesoare de bischon maltez adorabil.

Pasionată de comunicare, interacțiune cu oamenii și dependentă de muncă. Iubitoare de cărți și filme romantice și veșnic preocupată de câștigarea și menținerea energiei pozitive din jurul meu și a celor dragi.

Timpul este într-o continuă întrecere cu mine. Uneori câștigă el dar, de cele mai multe ori, reușesc să ies învingătoare. În cele din urmă, important este că ne înțelegem și că reușesc să îl împart între familie și muncă (de fapt, între ceea ce iubesc).

La întrebarea “Și pentru tine ce faci?” aș răspunde că TOT ceea ce fac este pentru MINE și că mă definește. Mă bucur și sunt recunoscătoare în fiecare zi pentru tot ceea ce mi se întâmplă. De unde am energie în fiecare dimineață? Din faptul că, în timp, am învățat să mă dedic întru totul doar acelor lucruri în care cred cu tărie și care îmi fac plăcere. Lucruri care mă încarcă cu energie, în loc să mi-o consume.

Din punct de vedere profesional, aș menționa faptul că sunt licențiată în Biologie, acest lucru oferindu-mi experiența tinereții: să predau cu drag știința vieții la catedră. Ulterior, viața m-a condus în industria medicală unde mi-a plăcut să fac marketing și promovare. Petrecând mult timp printre medici, în spitale și cabinete medicale, a venit cumva firesc dorința de a deveni antreprenor în domeniul sănătății, apoi tehnician nutriționist (recunoscut de Ministerul Muncii) și, desigur, blogger pentru minte și suflet (MariaMartac.ro).

Din dorința de a ști cât mai multe, mi-am dat seama cât de puține știu de fapt. Așa că, relativ recent, am hotărât să urmez cursuri aprofundate de nutriție, obținând certificarea de heath coach la o școală internațională (Dr. Sears Wellness Institute).

Maria Martac, health coach

Ca și specialist în nutriție, îmi doresc să vin în întâmpinarea pacienților mei cu soluții simple, eficiente și corecte despre alimentație. Scriu și lucrez atât în sprijinul persoanelor sănătoase, cât și pentru cei care și-au “rătăcit” în timp starea de bine și doresc să și-o recupereze.

Această nouă misiune pe care mi-am asumat-o acum câțiva ani este, pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă. Zi de zi, mă lovesc și de idei preconcepute sau de obiceiuri bine împământenite în rândul celor cu care discut. Deși în ultimii ani modul în care trăim, simțim și muncim s-a schimbat drastic, unii dintre noi încă ne încăpățânăm să ne menținem aceleași obiceiuri alimentare moștenite de la părinți/ bunici, potrivite, în fond, acelor timpuri.

Vârsta, tipul de activitate fizică și psihică desfășurată, sexul, moștenirea genetică, obiceiurile din familie, bugetul, prezenta bolilor cronice și, nu în ultimul rând, modul în care privești viața și relația fiecăruia cu propria spiritualitate sunt factori importanți în elaborarea unor sfaturi eficiente de nutriție. Este esențial să acceptăm faptul că nu orice dietă este potrivită oricui. Că o dietă care nu se poate transforma în stil de viață nu ne poate aduce nicio satisfacție reală și de durată. Și că, desigur că merită descoperită formula personală cea mai eficientă, chiar dacă nu este un lucru ușor. În cele din urmă, doar aceasta va funcționa cu adevărat.

Fără DORNIȚĂ, CREDINȚĂ și AȘTEPTARE nu putem să ne transformăm aspirațiile în realitate. Până la urmă, fiecare schimbare începe din minte și se aprobă cu inima, nu-i așa? Iar fiecare dintre noi are nevoie de un sprijin și de un liant puternic care să îl ajute să facă această schimbare.

Eu sunt aici să te ajut în procesul tău unic de schimbare. Nu ezita să mă contactezi dacă îți dorești un sprijin de nădejde în misiunea ta.

Cu drag,

Maria Martac

Maria Martac - health coach_contact