U

Alimente bogate în proteine dar cu un conținut scăzut de calorii

de | nov. 2, 2021 | Minte și suflet, Nutriție și sănătate

Acasa » Minte și suflet » Alimente bogate în proteine dar cu un conținut scăzut de calorii

Alimentele bogate în proteine, cu un conținut scăzut de calorii, sunt o modalitate excelentă de a vă asigura dieta plină de nutrienții de care aveți nevoie. Sunt o opțiune perfectă pentru cei care încearcă să slăbească dar și să își păstreze redus țesutul gras. În plus, au un gust uimitor și pot fi utilizate în multe rețete diferite. Scopul este de a oferi organismului nutrienții de care are nevoie organismul pentru a fi sănătos dar și pentru a funcționa optim.

Atunci când alegeți alimente bogate în proteine, cu conținut scăzut de calorii, încercați să vă mențineți dieta diversificată. În timp ce carnea poate părea cea mai bună opțiune, nu uitați că mai aveți nevoie de legume și boabe (leguminoase).

Alimentele bogate în proteine fără carne includ:

Fasolea neagră gătită are 8,8 grame de proteine și 132 calorii de proteine la 100 de grame (aproximativ 3,5 uncii).

Tărâțele de ovăz crude conțin 17,3 grame de proteine și 246 calorii la 100 de grame.

Tempeh este una dintre cele mai bune surse de proteine cu conținut scăzut de calorii, fără carne, cu peste 20 de grame de proteine și 192 de calorii la 100 de grame.

Tonul gătit se mândrește cu 29,21 grame de proteine și 184 calorii la 100 de grame.

Pieptul de pui are 24 de grame de proteine și 143 de calorii la 100 de grame.

Ouăle oferă 12,5 grame de proteine și 143 calorii la 100 de grame.

Somonul brut furnizează 19,84 grame de proteine și 142 calorii la 100 de grame.

Dacă sunteți într-o dietă care necesită alimente cu conținut scăzut de calorii și proteine, este posibil să vă preocupați de aportul de grăsimi. Deoarece grăsimile conțin 9 calorii pe gram, alimentele bogate în proteine ​​cu conținut ridicat de grăsimi vor avea mai multe calorii.

Alimentele fără carne care au un conținut ridicat de proteine ​​și săracă în grăsimi includ:

Iaurtul grecesc simplu și cu conținut scăzut de grăsimi are mai puțin de 1,9 grame de grăsimi, 9,95 grame de proteine ​​și 73 de calorii la 100 de grame.

Brânza de casă se mândrește cu 2,21 grame de grăsime, 10,62 grame de proteine ​​și 80 calorii la 100 de grame.

Laptele degresat vă va oferi doar 3,3 grame de proteine ​​și 42 de calorii, dar furnizează doar 1,04 grame de grăsime la 100 de mililitri de porție (aproximativ 3,4 uncii lichide).

Tofu are 2,35 grame de grăsime, 10,5 grame de proteine ​​și 82 calorii la 100 de grame.

Unele opțiuni de carne care sunt bogate în proteine ​​și sărace în grăsimi includ:

Halibutul are doar 1,61 grame de grăsime și 22,54 grame de proteine ​​și are un conținut scăzut de calorii, cu doar 111 la 100 de grame.

Creveții au 25 de grame de proteine, mai puțin de 1,79 grame de grăsimi și 119 calorii pentru fiecare porție de 100 de grame, ceea ce îl face una dintre cele mai bune opțiuni alimentare cu conținut scăzut de grăsimi și proteine.

Toate sursele de proteine ​​au calorii

Caloriile sunt un tip de măsurare a energiei. Ele aproximează cât de multă energie îți va da să folosești un aliment sau câtă energie poți să arzi prin exerciții fizice și alte activități. Puteți să vă gândiți la calorii ca la cantitatea de energie disponibilă după consumarea alimentelor sau la câtă mâncare trebuie să mâncați pentru a putea desfășura o activitate.

1g de proteine ​​conține 4 calorii, ceea ce înseamnă că nu îți poți crește aportul de proteine ​​fără să crești caloriile. Scopul este de a vă limita caloriile în timp ce consumați cantități mari de proteine.

Dar caloriile nu sunt singura considerație dietetică care ar trebui să ne îngrijoreze. Calitatea alimentelor și varietatea contează și ele. O dietă echilibrată trebuie să se bazeze pe alimente întregi și minim procesate, care să răspundă nevoilor dvs. nutriționale. Dacă mâncați doar carne, pește și alte alimente bogate în proteine, nu veți obține suficiente fibre, vitamine și anumiți antioxidanți care se găsesc doar în alimentele pe bază de plante.

Pudra proteica ​​poate părea opțiunea perfectă pentru dietele cu conținut scăzut de calorii. În funcție de pudră și de modul în care îl folosiți, poate fi. Proteina din zer este considerată o pulbere proteică cu calorii scăzute. Este eficient în furnizarea organismului cu aminoacizi esențiali, calciu, proteine, carbohidrați, iar unele mărci sunt fortificate cu potasiu și fier.

Deși sunt necesare studii suplimentare, în prezent există semnalate efecte secundare adverse asociate cu proteina din zer. Unele mărci conțin ingrediente care pot interacționa cu anumite medicamente, așa că asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră că niciunul dintre medicamentele dumneavoastră nu este contraindicat.

Unul dintre lucrurile pe care ar trebui să vă aveți în vedere atunci când căutați pulberi proteice pentru a vă suplimenta aportul de proteine, este dependență de acestea, potrivit unui studiu din numărul de mai 2018 al Journal of Dietary Supplements. Este foarte întâlnită situația în care aceste produse să fie utilizate mai mult decât este necesar, din cauza comodității lor.

Amintiți-vă doar, pulberile proteice sunt alimente procesate din care pot lipsi nutrienți esențiali găsiți în alimentele întregi. Deși pot completa un gol în alimentația dvs., pot duce la deficiențe de nutrienți atunci când sunt consumate în exces sau ca un înlocuitor pentru alimente reale.

 

Health coach Maria Martac

Biolog, consultant în nutriție, health coach și antreprenor.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Citește și

20 de beneficii ale mersului zilnic pe jos

De fiecare dată, la fiecare discuție pe care o am cu clienții mei despre metode de slăbit, insist și pe activitatea fizică. În majoritatea cazurilor răspunsul este: "Nu am eu timp de sală". Antrenamentele intense, precum alergarea pe bandă și cele din sala de...