Pentru că a venit vara, iată câteva sfaturi pentru a vă bucura de mai multe legume în sezonul lor.
Sparanghel
Căutați plantele cu vârfurile (sulițele) uscate și strânse. Pentru o gustare rapidă, alegeți sparanghel aburit cu ulei de măsline extravirgin, suc și coajă de lămâie și parmezan ras sau migdale afumate tocate.
Fasole și mazăre verde păstăi
Tăiați sau rupeți capetele fiecărei păstăi și îndepărtați fibra care se desface pe lateral înainte de a le găti. Secretul legumelor cu boabe verzi este de a le găti până când sunt foarte fragede.
Varza
O varză întreagă poate rămâne proaspătă la frigider săptămâni întregi până când sunteți gata să o tăiați. Dacă aveți nevoie doar de o cantitate mai mică, folosiți câteva dintre frunzele exterioare, restul se va păstra bine în continuare câteva zile.Varza nu este doar pentru salată. Mâncați-o gătită lângă cartofi sau orez.
Sotați varza de Bruxelles rapid într-o tigaie fierbinte. Sau tăiați-o jumătăți și prăjiți-o ușor. Sau feliați-o subțire pentru o salată crudă.
Gulia nu este doar pentru prăjit. Are un gust bun și crudă. Cu toate acestea, partea fibroasă din interior este dură, așa că îndepărtați-o cu un cuțit sau cu un decojitor zimțat pentru a dezvălui bulbul comestibil din interior.
Conopida, broccoli
Feliați buchețelele, aruncați-le în ulei, așezați-le pe o tigaie și suprafețele rumenite de conopidă prăjită sau broccoli vor oferi o aromă minunată. Mâncațile cât mai puțin gatite. Asezonați fripturi sau pește ca atare sau cu dressinguri făcute în casă.
Castravete și țelina
Castraveții au dimensiunea perfectă pentru gustări în orice moment al zilei. Utilizați partea mare, albă de țelină pentru supe, piureuri și tocănițe. Păstrați tijele și frunzele delicate pentru salate.
Vinete și dovlecei
Vinetele lungi, slabe, chinezești și japoneze sunt fragede și se gătesc rapid pe grătar sau în tigaie fără ulei. Alegeți cei mai mici, cei mai întunecați dovlecei verzi pe care îi puteți găsi (zucchini). Sunt mai aromați și mai delicați. Este una dintre cele mai versatile legume.
Ciuperci
Atenție când le spălați: se vor înmuia. Folosiți un prosop de hârtie pentru a șterge urmele maro (cel mai probabil este compost tratat termic, nu murdărie) si curățațile cu grijă. Pentru a prelungi durata de viață a ciupercilor, păstrați-le într-o pungă de hârtie sau într-un recipient deschis în frigider. Legumele în general nu au aproape deloc vitamina D, dar unele ciuperci furnizează vitamina D deoarece au fost expuse la lumina UV (verificați eticheta) sau la lumina soarelui.
Ceapa, usturoiul
Căutați ceapă, șalotă și usturoi tare și cu coaja uscată, fără lăstari verzi. Păstrați ceapă, usturoi și șalotă necurățați, netăiați, într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Puneți la frigider prazul care este mai perisabil la temperatura camerei. Ceapa poate face să încolțească cartofii. Păstrați-i separat. Cu cât tocați mai mult o ceapă sau usturoi, cu atât este mai puternică aroma preparatului.
Cartofi
Cartofii dulci au de două ori mai multe fibre și mai mult potasiu decât cartofii albi. Conțin, de asemenea, un o cantitate mare de betacaroten. Încercați să îi păstrați într-un loc întunecat, uscat și răcoros, nu în frigider. Tăiați orice parte crescută (muguri) înainte de gătit.
Roșii
Vara este timpul pentru roșii. Pentru a afla roșiile cele mai coapte, cele mai suculente, căutați-le pe cele care sunt grele, cedează ușor la presiune și încă au tulpinile verzi atașate. Primăvara, toamna și iarna, cele mai gustoase roșii din supermarket sunt cele mici. Aveți o grămadă de roșii de vară perfect coapte? Scoateți miezul și umpleți-le cu o umplutură sărată. Păstrați roșiile întregi pe blat, nu în frigider. Frigul dăunează. Roșiilor cherry în schimb, dacă sunt bine coapte când le cumpârâm, dacă nu le vom folosi rapid, le putem păstra la frigider.
Să ne bucurăm de savoarea legumelor în anotimpul lor!
0 Comentarii