U

Reteta: Cheesecake vegan cu mango si capsuni

de | mai 8, 2019 | Rețete

Acasa » Rețete » Reteta: Cheesecake vegan cu mango si capsuni

Cheesecake-ul este, cu siguranta, una dintre cele mai gustoase si iubite prajituri, varianta pe care v-o propun astazi fiind, in plus, si foarte usoara, racoritoare si, nu in ultimul rand, mai sanatoasa decat retetele de cheesecake care contin o serie de ingrediente ceva mai problematice. Asadar, astazi iti propun un cheesecake vegan cu mango si capsuni.

In plus, iti mai spun un secret, de fapt chiar doua: aceast desert este foarte simplu de preparat, iar cei mici il vor adora. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

Blat

Crema

Topping

  • 300 gr. piure de mango sau fructe tropicale
  • 2-3 lingurite de agar-agar (a se citi instructiunile de pe ambalaj, cantitatea de inchegare difera de la un producator la altul)
  • Optional indulcitor (daca se mai simte nevoia)
  • Capsuni proaspete pentru ornat

Instructiuni:

  1. Pentru blat vom pune toate ingredientele intr-un robot cu lama S, pana se formeaza o compozitie farmicioasa dar cleioasa. Atentie, uleiul trebuie adus in stare lichida inainte de aceasta operatiune. Ulterior, compozitia pentru blat se modeleaza pe o forma de tort cu diamentul de aprox. 20 cm. Blatul se tine la congelator cat timp se prepara crema.
  2. Pentru crema procedam similar. Adaugam toate ingredientele in robotul de bucatarie sau intr-un blender de mare viteza si mixam pana totul se transforma intr-o crema fina, fina, asemanatoare celei de branza. La final se pune crema de caju deasupra blatului si, din nou, se baga compozitia la congelator.
  3. Pentru topping avem nevoie de un pic de foc, pentru a gelifia agar-agarul. Astfel, punem piureul de mango (fructe) intr-o cratita, adaugam 2-3 lingurite de agar-agar (de urmarit instructiunile de pe ambalaj) si aducem la fierbere. Cand incepe sa se ingroase usor compozitia, inchidem focul si o turnam peste tort. La final punem adauga pentru gust si culoare capsuni deasupra piureului de mango si dam la congelator pentru inca 1-2 ore.
  4. Tortul se pastreaza la frigider pentru maximum 5 zile.

Sper sa iti placa si sa il savurezi cu placere alaturi de cei dragi!

Reteta a fost postata initial pe blogul magazinului online AlimenteSpeciale.ro.

Health coach Maria Martac

Biolog, consultant în nutriție, health coach și antreprenor.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Citește și

Reteta: Salata rece de paste fara gluten

Nu mai stii ce sa mai mananci sanatos la birou? De fiecare data cand vine ora pranzului esti stresat ca iarasi nu vei gasi o varianta acceptabila? Ai vrea ceva bun dar si mega satios? Atunci poate ca ar fi bine sa-ti rapesti 15 minute din timpul tau si sa-ti...

Rețetă: Pâine fără gluten sănătoasă și delicioasă

O bună parte dintre medicii nutriționiști și gastroenterologi care promovează consumul alimentelor fără gluten susțin faptul că eliminarea acestuia din dietă nu înseamnă neapărat că vom manca mai sănătos. Dimpotrivă, chiar, consumul pâinii fără gluten poate fi mult...