U

Care este rutina matinală de care avem nevoie pentru o zi reușită

de | ian. 21, 2020 | Nutriție și sănătate

Acasa » Nutriție și sănătate » Care este rutina matinală de care avem nevoie pentru o zi reușită

Ziua bună se cunoaște de dimineață! Dacă rutina de dimineață constă în a apăsa butonul de amânare al alarmei de trei ori, a te târî la duș și a te lupta cu un mic dejun rapid în timp ce ieși pe ușă, ziua nu se anunță foarte reușită. Fără îndoială, cu toții avem astfel de dimineți, dar oamenii cu adevărat de succes știu cât de important este să-ți începi ziua „cu dreptul”. O rutina matinală cu obiceiuri sănătoase stabilește tonul pentru restul zilei, ajutându-ne să ne organizăm, să ne concentrăm și să fim productivi.

Benjamin Franklin își începea diminețile planificându-și programul pe ore pentru întreaga zi. Acest lucru funcționează și pentru alți oameni de succes. Stabilirea agendei din ziua respectivă, de la prima oră a dimineții, aduce un plus de eficiență și satisfacție pentru reușitele de peste zi. Este important să planificăm sarcinile importante, chiar și pe mai multe zile, astfel încât să nu apară foarte des situația neplăcută de a amâna activitățile preferate în favoarea celor obligatorii.

Aranjarea patului dimineața poate fi o activitate motivantă pentru întreaga zi. Rezultatul apare după 30 de secunde și poți declara că ți-ai început ziua cu o realizare. Este dovedit faptul că o zi începută cu scopuri clare in minte este mult mai bună decât una în care nu știi cam ce ai vrea să faci și cu ce să începi.

Paharul cu apă și exercițiile de înviorare de dimineață sunt precum spălatul pe dinți. Zilnice și nenegociabile! Câteva inspirații ample prin care să ne umplem plămânii cu oxigen și să ne golim mintea de lucruri mărunte sunt un start perfect. Pentru unii dintre noi este timp și de 10-15 minute de alergat sau plimbat câinele, de urcat scările sau orice activitate fizică ce ne face mai tonici și mai concentrați pentru provocările zilei care începe.

Urmează cafeaua neagră, dușul și micul dejun (MIC cum ii spune și numele) cu puțină proteină și fibre. Și gata, suntem pregătiți pentru ieșitul în lume!

Este recomandat să nu deschidem căsuța cu emailurile și mesaje pline cu reclame imediat ce ajungem la birou. Mai întâi să ne planificăm obiectivele importante ale zilei, să stabilim detaliile specifice pe care urmează să le respectăm și abia apoi să citim mesajele care cuprind reclame. Acestea sunt făcute să ne distragă atenția de la lucrurile importante și astfel riscăm să ne începem ziua abia spre prânz.

Asta de luni până vineri. Dar oamenii de succes își setează alarma la aceeași oră chiar și la sfârșit de săptămână. Ei nu dorm mai mult doar pentru că este weekend. Acesta este un obicei care ne ajută pe mulți dintre noi să ne continuăm activitățile pe care le-au scurtat sau amânat in timpul săptămânii din lipsă de timp.

Weekend-ul este pentru recuperarea forței fizice și spirituale. Pentru exerciții de relaxare, pentru citit, ascultat muzică preferată, răsfăț personal și timp de calitate cu familia sau cu persoanele apropiate.

În măsura în care este posibil, evitați sarcinile legate de serviciu. În cazul în care sunteți angajat, acest lucru vă demotivează și vă afectează randamentul și în zilele de lucru. Învățați să spuneți NU!

Dimineți pline de inspirație și energie vă doresc!

Dacă ai întrebări, nelămuriri sau ești interesat de ședințe de consiliere, nu ezita să mă contactezi.

Health coach Maria Martac

Biolog, consultant în nutriție, health coach și antreprenor.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Citește și

Care sunt alimentele bogate în fier

Dacă vă întrebați care sunt alimentele bogate in fier, spanacul s-ar putea să nu vă ofere puterea supranaturală de a lupta împotriva răufăcătorilor, precum Popeye marinarul, dar această legumă cu frunze verzi conține fier care vă poate ajuta să luptați cu un alt...