Ce este important de verificat atunci când alegem să cumpărăm pâine?
Ce este important de verificat atunci când alegem să cumpărăm pâine? 

De-a lungul timpului, pâinea și-a căpătat un renume nefericit: valoare nutrițională scăzută într-un conținut caloric mare. Deși acest lucru este adevărat, nu toată pâinea merită să fie inclusă pe lista „nu mânca”.
Pentru multe tipuri de pâini și produse de patiserie ieftine și de calitate nutritivă scăzută
, această reputație este bine meritată ele fiind consumate de mulți oameni. Dar nu toată pâinea este fabricată la fel!
Cea mai hrănitoare pâine poate fi făcută doar din făină de grâu integral, apă, drojdie și sare. Cuvântul cheie de pe eticheta pâinii este „întegral”.
Pâinile pot fi grupate în trei categorii:
Făina de grâu integral trebuie să fie primul ingredient de pe etichetă.
“Făina de grâu” listată pe etichete, ar trebui să însemne oficial 75% grâu alb și 25% grâu integral, dar poate că nu. Toată pâinea albă este „făină de grâu”, deci acest termen este înșelător, în cel mai bun caz. O etichetă veridică ar indica ce procent este grâul integral.
3. Cea mai slabă nutrițional din lista noastră este pâinea albă care are în compoziție doar grâu decorticat.
Un test rapid pe care îl putem face atunci când alegem pâinea este să o ridicăm în mână pur și simplu. De regulă, cu cât pâinea este mai grea, cu atât este mai densă. Pâinea făcută din cereale integrale este în mod natural mai grea, mai fermă și mai densă în nutrienți decât pâinea albă, pufoasă, aerisită.
Când comparăm etichetele ingredientelor din pâine, utilizăm aceeași judecată pe care l-am menționat la compararea etichetelor cu iaurt: cu cât lista de ingrediente este mai scurtă, cu atât este mai recomandată pentru consum.